Spinach'n chips

- angol nyelvű színházi előadás Veszprémben -

A Veszprémi Egyetem immár harmadszorra fogadja az Angolnyelű Színház a Magyar Felsőoktatásban program keretében a Walesi Nemzeti Színművészeti és Zeneművészeti Főiskola előadását. Az bemutató időpontja: 2002. április 10. 19.00, helyszíne: Petőfi Színház – Játékszín. A bemutatót követően a darab közönsége a színészek, a rendező, a szerző elemző beszélgetést folytatnak.

Fekete Péter színházi rendező, a Walesi Nemzeti Színművészeti és Zeneművészeti Főiskola rendező-tanára immáron hetedik éve hoz az Oktatási Minisztériummal való együttműködés keretében angol nyelvű előadásokat abból a célból, hogy a magyar felsőoktatási intézmények angol tanszékeinek oktatási programját kiegészítse. A mostani bemutató rendhagyó módon e programnak is része. A Merlin Színház és a walesi színművészeti főiskola koprodukciója ez esetben úgy valósul meg, hogy míg a walesi főiskola a rendező-tanárát, addig a Merlin Színház a MADHOUSE társulatát biztosítja a produkció számára. A budapesti, Merlin Színházbeli nagysikerű bemutatót követően a darabot több egyetemi város angol szakos diákjai és tanárai tekinthetik meg és használhatják fel nyelvtanulási célokra.

Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című darabja az elmúlt évek során hihetetlen népszerűségnek örvendett és örvend a rendezők és producerek körében. Jelenleg hat különböző helyen játsszák a színdarabot. A Spinach’n chips bemutatója a hetedik, egyidőben futó produkció, egyben angol nyelvű ősbemutató.

Az előadás rendezője: Fekete Péter, szereplők: Mike Kelly, Matt Devere, Jon Fenner.

Rovat: