Farsangi őrület a belvárosban

Mit mondjak, én Orbán Viktor veszprémi szereplésére indultam. Mikor odaértem helyszínre, kiderült: csak meghívóval lehet bemenni, a VMK nagytermébe. Ugyanis nem kampánygyűlés volt, hanem a keresztény értelmiségiek találkozója. Az átlagpolgár pedig egy videokivetítőn követhette a miniszterelnök beszédét. Ehhez nem volt affinitásom.

Én élőben szerettem volna hallani őt, nem pedig egy képernyőről. Így láthatom minden nap a hírműsorokban. Hazafelé bandukolva nagy tömegbe ütköztem a Kossuth utcán. De micsoda tömeg?! Volt itt fehér ruhás Batman, néhány Al-kaida terrorista, Anti bácsi a Bessenyő családból, avagy régi valutának öltözött (?) néhány városlakó. Leírhatatlan volt a farsangi hangulat, melyhez egy rezesbanda szolgáltatta a talpalávalót. Jó félórányi gyülekező után a mintegy kétezer főnyi ember-melyhez varázslónak öltözve csatlakozott Dióssy László polgármester is- átvonult az Óváros térre, ahol egy megvilágított színpad várta a jelmezverseny résztvevőit. Itt a polgármester vezette zsűri bírálta el a néha valóban meghökkentő maskarákat.

Az este egyértelműen bebizonyította, hogy bolondozni nem kor kérdése, hiszen az ötéves ovisoktól a tisztességben megőszült nyugdíjasokig mindenki beöltözött. Az esten tiszteletüket tették a veszprémi hajléktalanok is. Jó volt látni ezt a felszabadultan bolondozó tömeget. Megmutatta, hogy meg lehet ezt a várost megmozgatni. Gyakrabban rendezhetnének ilyen eseményeket. Ha látta volna mindezt Orbán Viktor, talán ő is csatlakozott volna a tömeghez-valami jelmezben.

Kilgore

Rovat: