Bárbúcsúztató

Pár hónappal ezelőtt néhány lelkes fiatal kezdeményezésére megnyílt egy új szórakozóhely Veszprémben: a Münchausen Egyetemi klub. Kedvező árakkal, változatos zenékkel, italakciókkal várták az egyetemistákat, azonban ők nem jöttek.

Néha persze betévedt egy-két bulizni vágyó (előfordult olyan is, hogy EGY bulizni vágyó), de a klub bezárt. És nemcsak a klubtól kell búcsút mondanunk, hanem a Münchausen Bártól is. A vezetőség úgy döntött, március 31-én bezárja kapuit a bár és őszig ki se nyit, igaz, akkor már nem egy bárt, hanem egy elegáns kávézót talál itt az erre sétáló nagy terasszal, utcai frontról nyíló bejárattal, irodákkal a házban. Jó ötlet a kávézó, de minek? Pár lépésnyire ugyanis már van egy: az Extra, ami szép is, elegáns is.

Az átalakítás oka? Valószínűleg a közönség hiánya. Egyre kevesebben látogatják a Münchausent, hétköznap esténként teljesen üres a hely. Pedig már darts és csocsó is a fiatalok rendelkezésére áll, ami elmaradhatatlan kelléke az egyetemisták szórakozásának. A legfőbb ok az árakkal van összefüggésben, de azt hiszem, elég lenne, ha csak egy gyors összehasonlítást végeznénk (na, nem a Cimbivel, mert az nem bár, hanem kocsma) és rájöhetnénk, nem is olyan borsosak az árak. Mindegy. A lényeg a lényeg: március 31-én zár a Münchausen. Aznap pedig minden fél áron.

kaba

Rovat: